· castellano    · català  

Última hora

   Barcelona fomenta l'ús dels vehicles elèctrics 13/06/2008   
 

L'aparcament municipal del carrer del Consell de Cent cantonada amb el de Cartagena ofereix el nou servei d'aparcament amb endoll pensat perquè els vehicles elèctrics carreguin les bateries mentre estiguin estacionats.

La instal·lació consisteix en un punt de subministrament de 220 volts estàndard per mitjà d'un endoll de seguretat. Amb unes dues hores de càrrega, els vehicles elèctrics tenen fins sis hores d'autonomia.

Aquest nou servei té un cost d'1,2 euros per hora, que és el cost de la càrrega, que se suma al preu de l'aparcament, que és d'1,95 euros.

Uns dels primers vehicles elèctrics, de la quinzena que hi ha a la ciutat i que han utilitzat aquest servei, són els de l'empresa Bodegas Torres que els utilitza per fer el repartiment a la ciutat.

Respecte al medi ambient

"El transport de mercaderies i, en general, el transport a la ciutat generen el 93% d'emissions de CO2 de la ciutat", ha dit l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que també ha explicat que el 92% dels vehicles que treballen en la distribució comercial a la ciutat utilitzen derivats del petroli.

Amb l'ús de vehicles elèctrics es busca reduir les emissions de CO2, disminuir el soroll i millorar la mobilitat.

L'alcalde ha dit que l'exemple de Bodegues Torres animarà a altres grups empresarials a optar per la distribució comercial amb vehicles elèctrics. El servei també està pensat per a vehicles privats.

D'altra banda, Hereu ha anunciat que a finals d'aquest mandat està previst que la cinquantena d'aparcaments municipals de la ciutat disposi d'aquest servei de càrrega de bateries per a vehicles elèctrics.

 Copyright © 2008 - Soloelectricos.com. Todos los derechos reservados.
Tel. contacto 902200260| email: info@soloelectricos.com | www.soloelectricos.com
Aviso Legal - Condiciones de Uso - powered by www.mentesactivas.com